13/12/18

σχήματα ...που δεν επαναλαμβάνονται


Wilson Bantley (1865-1931
Με ένα μικροσκόπιο και μια φωτογραφική μηχανή φυσούνα άρχισε το 1885 να φωτογραφίζει τις νιφάδες του χιονιού. Θα φωτογραφήσει πάνω από 5000 εικόνες κρυστάλλων, τις οποίες περιγράφει ως  λουλούδια του πάγου.
Κάτω από το μικροσκόπιο ανακάλυψα οτι οι νιφάδες του χιονιού είναι θαύματα ομορφιάς. Είναι κρίμα που αυτή η ομορφιά δεν εκτιμάται από τους άλλους. Κάθε κρύσταλλος είναι ένα αριστούργημα σχεδιασμού που δεν επαναλαμβάνεται ποτέ δήλωσε το 1925.


Το βιβλίο κρύσταλλοι χιονιού που εκδόθηκε το 1931 απαθανατίζει τη μοναδική τους ομορφιά σε 2500 φωτογραφίες. Μερικές βδομάδες μετά  φωτογραφίζοντας σε χιονοθύελα θα αρρωστήσει από πνευμονία και θα πεθάνει στις 23/12/1931

 
Στο βιβλίο Η χιονονιφάδα - η μυστική ομορφιά του χειμώνα (συγγραφέας ΛΙΒΒΡΕΧ ΚΕΝΝΕΘ -LIBBRECHT KENNETH , εκδόσεις ΓΚΡΙΤΖΑΛΗΣ ) αναφέρεται:
Ο πρώτος επιστήμονας του μεσαίωνα ο οποίος εξέτασε τις χιονονιφάδες εντυπωσιάστηκε τόσο από την εκπληκτική συμμετρία τους που αναρωτήθηκε αν αυτοί οι παγοκρύσταλλοι είχαν ψυχή. Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Wilson Bentley, αγρότης από το Βερμόντ, εστίασε τον φωτογραφικό του φακό σε αυτούς τους κρυστάλλους και αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην καταγραφή αυτών των χιονονιφάδων.http://www.huffingtonpost.com
http://en.wikipedia.org